Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Κρήτης

Πολλοί θεωρούν ότι το καρπούζι δεν είναι θρεπτικό όπως τα άλλα φρούτα και λαχανικά. Έτσι έχει επικρατήσει γενικά η άποψη ότι το καρπούζι προσφέρει μόνο νερό και ζάχαρη. Πράγματι, το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό, όμως  η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο ανέρχεται μόνο στο 5%.

Επιπλέον, το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1, C, λυκοπένιο, β-καροτένιο, κάλιο, μαγνήσιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητά του σε σάκχαρο και θερμίδες είναι χαμηλή (1 φλιτζάνι τσαγιού καρπούζι περιέχει μόνο 40 θερμίδες), ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπη και χοληστερόλη.

Βιοκαλλιεργητές:Παναρετάκης Γιώργος,Κυδωνάκης Στράτος,Καρταλιανάκης Κώστας,Χαλέπης Παύλος.

Κατασκευή ιστοσελίδων Ints Κατασκευή ιστοσελίδων Ints
Top